Verkie­zingen 2023


Terug­kijken en voor­uit­kijken!

30 maart 2023

Vandaag was de dag. We zijn met 3 zetels geïnstalleerd in het hoogheemraad van Schieland en de Krimpenerwaard!

Op 15 maart jongstleden hebben de waterschapsverkiezingen plaatsgevonden voor Schieland en de Krimpenerwaard. Partij voor de Dieren heeft drie zetels behaald! We zijn ontzettend trots op dit resultaat. Even de cijfers op een rij:

 • 25.348 mensen hebben op ons gestemd! Waarvan per gemeente:
  • 17.883 inwoners uit Rotterdam
  • 1.731 inwoners uit Capelle aan den IJssel
  • 1.312 inwoners uit Zoetermeer
  • 1.233 inwoners uit Krimpenerwaard
  • 1.100 inwoners uit Zuidplas
  • 819 inwoners uit Lansingerland
  • 691 inwoners uit Krimpen aan den IJssel
  • 457 inwoners uit Waddinxveen
  • 122 inwoners uit Gouda

Leuk weetje: in Rotterdam waren we groter dan de VVD. Langzaam kleurt ons waterschap donkergroen en diepblauw!

Vandaag werden Jaap Rozema, Linda Jansen en Pinar Coșkun geïnstalleerd in het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. We zijn trots op onze vertegenwoordiging in het waterschap en wensen ze veel succes!

We hebben de inwoners van Schieland en de Krimpenerwaard weten te overtuigen van onze progressieve agenda die het belang van de dieren, milieu, natuur en klimaat voorop stelt. Het beleid in het waterschap moet fundamenteel anders. Als het aan ons ligt, worden er geen uitheemse dieren meer gedood als muskusrat of rode Amerikaanse rivierkreeft. We werken samen met de bewoners en betrokken organisaties aan het verlagen van onze waterafdruk bij huishoudens en bedrijfsleven via levendige campagnes. Voldoen we zo snel mogelijk aan de Europese waterkwaliteitsnormen. Dragen we bij aan soortenrijkdom door groenblauwe verbindingen te leggen. En is het waterschap uiterlijk 2030 klimaatneutraal en volledig circulair.

Deze progressieve agenda nemen we mee in onze gesprekken met de personen die zijn aangesteld om een nieuw bestuur van het waterschap te vormen. We gaan met open blik het gesprek aan en blijven vasthouden aan onze idealen. Een leefbare planeet begint hier.

De komende tijd zal de vorming van een nieuw bestuur tijd in beslag nemen, maar we zitten daarnaast zeker niet stil. Hou deze website in de gaten voor nieuws en actie, actie, actie in het waterschap!

Gerelateerd nieuws

Het is nu definitief!

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft ons op donderdag 23 maart 2023 laten weten dat we bij de defin...

Lees verder

PERSBERICHT: Opening meldpunt slootdempingen

PERSBERICHT: Opening meldpunt slootdempingen Schieland/Krimpenerwaard, 23 april 2023 – De Partij voor de Dieren in het ho...

Lees verder